Zondag 24 April – Braderie op Woonboulevard Almelo

Geplaatst op

24 April kan alvast in de agenda genoteerd worden! De Meivakantie gaat van start met een gezellige Zondag Braderie op Woonboulevard Almelo. De braderie zal in het teken staan van Kunst  & Brocante. Ook is er volop gratis kinderentertainment.

Even lekker rondsnuffelen
Tijdens deze familiebraderie kun je snuffelen tussen de nieuwe, 2de hands en brocante spulletjes. Daarnaast stellen een tal van Twentse amateur en professionele kunstenaars hun mooie werken tentoon en beschikbaar voor verkoop. Natuurlijk worden de kramen aangevuld met streekproducten en smulkramen. Hier is voor iedereen dus wat te beleven of te koop! En ook aan de kinderen wordt gedacht middels schminken en gratis ijsjes van Ijskunstenaar IJsco Hasan.

Diversiteit maakt het leuk
Vanuit kramen exposeren verschillende kunstenaars hun werk in allerlei disciplines. Schilderijen, sieraden, glas, keramiek textiel en meer. En uiteraard is geen brocantekraam hetzelfde.

Wij stellen een drietal standhouders aan u voor:
Thirza Elfink maakt eigenlijk van alles op en uit hout. Denk aan prachtige dierschilderingen maar ook pin-up dames in de stijl van de jaren 50ties. Daarnaast vind je in haar kraam “strand gerelateerde” decoratie voor in een veranda, martine kransen, kandelaren en robuuste broodplanken. Ze begon ooit een keer, als hobby met haar moeder, stijger hout te gebruiken als schilderdoek. Het leuke is dat haar vader ook betrokken is geraakt bij de hobby van de dames. Hij wordt ingezet voor de grove houtbewerking om zo tot een mooi decoratiestuk te komen.

Ans en Fred Panman maken geen kunst maar zullen op de braderie brocante, of zoals Ans het zelf noemt “vintage antieke spulletjes” verkopen. Denk aan een Franse klok en draagbare radio uit de jaren 50, ouderwetse trommels en klein koperwaar. Naast Ans en Fred zullen er zowel amateur als professionele brocante kramen aanwezig zijn.

Kirsten Masselink heeft meer haar passie gevonden in het bewerken van mozaïek. Zij maakt o.a. prachtige mozaïekbollen voor in de tuin. Haar missie is om met haar kunstwerken je huis of tuin vrolijker te maken. Wat mozaïekenobjecten uniek maakt is dat elk steentje met de hand op maat geknipt is. Zo is geen van haar kunstwerken hetzelfde.

Dé ijscoman die er gratis schepjes bovenop doet
De jonglerende ijscoman Hasan geeft met zijn koude ijsjes ieder kind een warm onthaal. Want wat deze Turkse ijskunstenaar allemaal presteert met zijn delicate Turkse Maras ijs grenst werkelijk aan het ongelooflijke. Jongleren, goochelen, lukraak ijs weggeven en het weer laten verdwijnen; het kan niet op bij IJsco Hasan. Ijscoman Hasan geeft kinderen niet alleen gratis ijsjes maar zorgt ook voor een glimlach op hun gezicht! Een echte aanwinst op deze gezellige meivakantie-braderie! Naast Ijscoman Hasan kunnen kinderen gratis geschminkt worden of tekeer gaan op aanwezige springkussens. Ook zorgt Draaiorgel De TUKKER voor de gezellige noot!

Met deze gezellige braderie wil de winkeliersvereniging van Woonboulevard Almelo de meivakantie een sfeervolle start geven. De zondag op 24 april is leuk voor jong & oud. En uiteraard blijft het niet bij deze ene keer. Ook op 22 mei en 19 juni staan alweer braderieën gepland. Maar daarover de volgende keer meer.