Woonboulevard Almelo zet dé Woontrends van 2023 voor je op een rijtje

Geplaatst op

Het begin van een nieuw jaar vraagt om een frisse start. Nu de Kerstboom aan de straat is gezet krijgt de woonkamer haar oorspronkelijke indeling terug. Is je huiskamer toe aan verandering? Of het nu gaat om andere accessoires of een fijne bank, laat je inspireren door de woonwinkels op Woonboulevard Almelo. Wij zetten hieronder een drietal Woontrends van 2023 op een rijtje.

Ronde en organische vormen
Dat accessoires, meubels en materialen vaak organisch, rond en natuurlijk zijn, zien we al een tijdje. Zoals bijvoorbeeld de ronde afwerkingen in materialen en meubilair. De rondingen en het verzachten van vormen geven je interieur een luchtig en geborgen gevoel. Dus of het nu een bank, bijzettafel, fauteuil of vloerkleed is; comfort is vandaag de dag net zo belangrijk als het uiterlijk. Denk aan: ronde vloerkleden in de zithoek, de comfortabele banken met ronde bijzettafels, naturel tinten en warme kussens en accessoires.

 Minimalist maar kwaliteit
In het minimalisme draait het om weinig maar een groots effect. Minder dus meer space. Maar des te belangrijker welke prominente interieurstukken deze ruimte opvullen. Bij minimalisme is de juiste afstemming the keyword.  Denk bijvoorbeeld aan een mooie fauteuil gecombineerd met een strakke bank en kast uit dezelfde woonlijn. Het plaatje wordt compleet door natuurlijke materialen en ingetogen kleuren aan te brengen, en de nadruk op grote raampartijen, aangevuld met de juiste verlichting toe te passen.

Maritiem Intiem
Ben jij al bekend met de term Maritiem? Eigenlijk is het een combinatie van kleuren en materialen die tezamen voor een serene frisse sfeer zorgen. Denk aan de koninklijke blauwe kamer in menig kasteel of dat losse luchtige sfeertje in een strandhuis. Kleuren als blauw, turkoois en wit voeren de boventoon en worden gecombineerd met bijvoorbeeld hout elementen. We hebben behoefte aan een ruimtelijke rust en dit creëer je met Maritiem door het af te maken met frisse kamerplanten. Aan de hand van een 3D tekening kunnen de stylisten op Woonboulevard Almelo de mogelijkheden in jouw woonkamer laten zien.

Kom dus gerust in de laatste Kerstvakantie- dagen inspiratie opdoen zodat je in 2023 kunt genieten van een sfeervol huis met een stijl die eigentijds is en bij jou past!