Kerstverlichting-Tips van JYSK Almelo

Geplaatst op

Veiligheidstips van JYSK Almelo voor Buitenverlichting met Kerst

Kerst is een tijd van licht  en buitenverlichting tijdens Kerstmis is een charmante traditie om naar uit te kijken tijdens de donkere winteravonden. Maar voordat je de tuin, oprit of tuin gaat versieren met kerstverlichting moet je rekening houden met een aantal dingen. Bijvoorbeeld: Houd je rekening met de buren met je kerstverlichting? Weet je zeker of je kerstverlichting goed ingesteld en energiebesparend is?

We hebben goede tips samengesteld over hoe je mooi en veilig kerstverlichting installeert – zonder dat de energiekosten te hoog worden of buren die de stekker eruit willen trekken!

Buitenverlichting zorgt voor warmte in koude tijden
Verlichte kerstslingers en netverlichting zijn de makkelijkste manieren om buiten een kerstsfeer te creëren. Het is een praktische manier, want verlichte slingers en netverlichting kunnen overal om- en overheen. Dat maakt ze ideaal voor balkons,  struiken, bomen en vlaggenmasten. Als je de mooiste- en meest indrukwekkende kerstverlichting in de straat wilt, zou je lichten kunnen samenvoegen door kerstslingers te verbinden en kleine bomen te verlichten.

Goede buitenverlichting tijdens kerst vereist niet per sé een tuin. Als je een balkon of kleine buitenruimte hebt kunt je gemakkelijk verlichte kerstslingers ophangen aan de balkonrailing of bijvoorbeeld een kleine verlichte boom neerzetten. Een andere manier van versieren is mooie lantaarns plaatsen. Ze zien er stijlvol uit bij zowel een voordeur als op het balkon. Onthoud dat lantaarns op een veilige ondergrond moeten staan en het liefst met bescherming zodat de kaars niet uitgaat.

Gebruik alleen verlichting die bedoeld is voor buiten
Wanneer je buiten kerstverlichting gaat gebruiken is het belangrijk dat de kerstslingers en verlichting ook echt bedoeld zijn voor buiten. Kerstverlichting voor binnen is zeker niet bedoeld om buiten te gebruiken. Vocht kan gemakkelijk kortsluiting veroorzaken. Buitenverlichting is vaak van betere kwaliteit, en is daarnaast beter bestemd tegen vocht, vrieskou en harde wind.

Als de kerstverlichting voor buiten bestemd is zal het duidelijk op de verpakking staan. Kies voor verlichting met een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen.

Energiebesparing met LED kerstverlichting
Als je buitenverlichting zijn beste dagen heeft gehad kun je nadenken of het tijd is om over te stappen naar LED verlichting. LED verlichting kan ongeveer 50.000 uur mee, daarnaast verbruikt het 90% minder vermogen. Combineren van LED verlichting met een timer functie zorgt voor zo laag mogelijke energiekosten tijdens kerst.

Houd rekening met het feit dat er verschillende kleuren zijn in LED verlichting, bijvoorbeeld: warm geelachtig, wit of wit met een blauwe tint. Het is dus een goed idee om te checken of de kerstverlichting de kleur is die je wilt. Probeer de verlichting dus eerst uit om zeker te zijn van de kleur.