Eser en Sharon begroeten je bij The Oriënt Express

Geplaatst op

Bij binnenkomst in The Oriënt Express vallen het vlotte stel Eser en zijn Sharon direct in het oog. Hij met een vriendelijke glimlach, zij met prachtig krullend haar en dito stijlvolle kleding.

Een vlot stel vol energie dat samen, naast een gelukkig gezinsleven, er ook diverse ondernemingen en een bruisend sociaal leven op na houdt. Tien jaar geleden zagen zij een kans toen een leegstaand pand op Woonboulevard Almelo zich aandiende. Pas na het tekenen van het huurcontract kwam het concrete plan: “Het beginnen van een horecazaak met een onderscheidende keuken tegen een betaalbare prijs. The Oriënt Express is een gastronomische brug tussen Europa en Azië. En dat proef je terug in de smakelijke vegetarische en vleesgerechten”.

Uiteraard moest er reuring rondom het restaurant komen en zo is eigenlijk weer het event Boulevard Outdoor ontstaan. 10 jaar geleden was de eerste editie met 900 man voor The Oriënt Express op Woonboulevard Almelo. En in 2019 telde het bezoekersaantal 10.000. Boulevard Outdoor is uitgegroeid tot een volwaardig festival, met optredende artiesten als Bingo Players, Yellow Claw, maar ook Lil` Kleine, André Hazes en Maan. Woonboulevard Almelo is in het weekend al druk bezet met winkelend publiek. Daarom werd dit grootschalige event door de jaren heen verhuisd naar Wierden. En uiteraard kon ook dit festival in 2020 even niet doorgaan. Maar in de toekomst zal het zeker nog spectaculairder haar vervolg krijgen.De focus lag afgelopen jaar dus op al de andere ondernemingen, zoals Mediabrainz, de oprichting van Spot Business House (daarover later meer) en natuurlijk Ogé Exclusive met Salon D`Ogé. Voor het laten doorgroeien van deze laatste twee ondernemingen werd in 2016 besloten om The Oriënt Express over te dragen aan een naast familie-lid. Maar het ondernemersbloed kruipt altijd waar het niet gaan kan, dus de prachtige horecazaak kwam weer in handen van Eser en Sharon. En met succes, want de coronamaatregelen worden goed gehanteerd in zowel het restaurant als op het terras. Doordat kwaliteit en veiligheid voorop staan, is de sfeer in en rondom het restaurant goed. En af en toe spot je er een bekende Nederlander!

Want zo blijkt Sharon toch een beetje een glamourvrouw te zijn. Met enig regelmaat is zij met bekende Nederlanders in dit leuke Almelose restaurant te vinden. Kim Veenstra, Glennis Grace, Edsilia Rombley en nog veel meer namen behoren tot meer dan bekenden. Zelf geeft ze bescheiden aan dat een nuchtere Twentenaar wel gewaardeerd wordt. Op de slotvraag wat hen een powervol ondernemers-duo maakt zegt Eser: “Een goed huwelijk hebben is de basis. Wanneer je 100% achter elkaar staat dan komt dit ook terug in het zakelijke aspect. Geloven in wat je doet en volhouden is ons motto”.