Bas Lantink van Raven Hengelsport vis zelf ook graag

Geplaatst op

Soms kan werk ook je hobby zijn.
Bas Lantink van Raven Hengelsport is in zijn vrije tijd eigenlijk ook aan het werk

 Want dat krijg je als je in een prachtige hengelsportzaak werkt, tezamen met mede hengelsportliefhebbers. “Van kinds af aan ben ik al een fanatieke visser. Toen ik een klein jongetje was ging ik al met mijn vader mee vissen. En nu werk ik  alweer vanaf 2009 bij Raven in Almelo en sinds april 2018 ben ik werkzaam als bedrijfsleider. De echte hengelsporters weten onze mega-hengelsportwinkel goed te vinden. En onderling is de sfeer ook erg goed, want wij delen allemaal de grote passie voor de hengelsport. Uiteraard komt daar ook de nodige competitie bij kijken. Want als wij niet in de zaak zijn, zitten wij uiteraard vaak langs de waterkant. Mijn mooiste vangst ooit is een meerval van iets meer dan 1.70 meter. Deze heb ik gevangen op de Ebro in Spanje!

Vroeger ging ik een aantal keer per jaar naar Frankrijk om te vissen op karpers. Ook ben ik onder andere naar Spanje gegaan om daar te vissen op meerval. Maar nu organiseren wij, vanuit Raven Hengelsport en in samenwerking met visreis.nl, elk jaar de Raven Noorwegen Cup. Dit is een gezellige groepsreis onder begeleiding van medewerkers van Raven en Visreis.nl. Tijdens deze reis gaan wij naar de bekende locatie Zanzibar Inn in Lauvsnes in midden Noorwegen. Natuurlijk zit hier een soort van competitie aan vast en vallen er ook hele leuke prijzen te winnen!” Op de vraag of hier ook dames aan meedoen, valt bas even stil. “Nooit zo veel idd.

Ik denk dat veel vrouwen het vies vinden. Je vist bijvoorbeeld met maden. Dat kan als vies ervaren worden. Dit geldt uiteraard niet alleen voor vrouwen, heel veel mannen kunnen zich hier ook in vinden. Maar wij gaan heel respectvol met de vangst om en zetten de vissen uiteraard ook weer terug. Ook hebben wij voor iedere leeftijd wat wils. Voor de jongste hengelsporters hebben wij leuke visbenodigdheden! Zo hebben wij bijvoorbeeld kruisnetten, vaste stokken in meerdere lengtes en allerlei andere leuke producten. Ik zou zeggen, kom langs en neem een kijkje in onze winkel!”

Op de vraag of Bas nog een tip heeft waar je rondom Almelo geweldige karpers of een grote snoek kunt vangen, zegt hij: “In bijna elk water zit vis. Ga op verkenning en vraag andere vissers aan de waterkant hoe de vangsten zijn. Niet opgeven maar blijven proberen. Veel vissen en ervaring opdoen is de beste tip die ik kan geven.”